A gyengébb minőségű flexibilis kipufogó csövek közül a legalsó kategóriát nem vettük alapul, mert azok között sajnos gyakran előfordulnak gyártási hibás, akár már újonnan rezonáló flexibilis kipufogó csövek, ahol az élettartam 0-1 év.

A gyengébb minőségű, de szakszerűen utángyártott flexibilis kipufogócsövek átlag élettartama 2-3 év, a jobb minőségű utángyártott flexibilis kipufogócsövek élettartama átlagosan 3-4 év.

Fontos információ, hogy a kipufogó szervizünkben tapasztalt átlagos gépjármű használatot vettük alapul. Az általános gépjármű felhasználástól eltérő üzemeltetésnél ezek az adatok eltérhetnek, és más élettartammal kell számolni egy hobbiautó, egy versenyautó, egy munkagép vagy taxi üzem esetében.

A flexibilis kipufogócsövek élettartamát az is jelentősen befolyásolja, hogy milyen körülmények között használjuk a gépjárművet. A gyakoribb országúti, vagy autópálya használatnál  a tartósan magas hőmérséklettől általában hamarabb kiég a flexibilis kipufogócső.

Olyan gépjárműveknél, ahol a flexibilis kipufogócső az átlagosnál magasabb hőfokon üzemel (mert például közel van beépítve a hengerfejhez, esetleg a flexibilis kipufogócső mögött gyárilag hiányos a kipufogó rendszer felfüggesztés és ezért nincs tehermentesítve, vagy versenyzésre használják az autót) kipufogó szervízünk alternatív tartós megoldásként tűzkarikás rezgéscsillapítót szokott ajánlani, amennyiben technikailag megoldható a beépítés.

Előző
«
Következő
»

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Árajánlatot és egyéb felvilágosítást csak telefonon vagy személyesen tudnak kérni cégünktől!
Elérhetőségeinket megtalálják weboldalunkon.