Amennyiben csak a technikai paramétereket nézzük, mivel jobb lesz a motor hatásfoka, ugyanolyan használatnál még kevesebbet is fogyaszthat az autó, azonban a gyakorlatban aki sportkipufogót szereltet fel, az szeretné hallani az új kipufogó hangját. Ezáltal megváltozik a vezetési stílus, főként az első egy két hetes – “tesztelési” – időszakban, és ilyenkor valóban növekedhet a fogyasztás, de ez csak a sofőr lábának köszönhető.

Amikor visszaáll az eredeti vezetési szokás, ezzel párhuzamosan az autó étvágya is az eredeti mértékre csökken. A gyárinál kevesebb nem szokott lenni, mert azt a plusz teljesíményt, amit ad a sportkipufogó általában kiautózzák az ügyfelek.

Az említett tapasztalatok szakszerűen méretezett sportkipufogóra vonatkoznak. Egy rosszul működő, találomra összetákolt kipufogó okozhat fogyasztásnövekedést!

Előző
«
Következő
»

Comments

 1. Mundér zsolt

  helló nekem lenne gy opel vectra b 2.0 16v sportdobot tettem fel napokban de mindenki aszt mondja 2 liter többet eszt szeretném meg kérdezni hogy ez igaz és van középső dob is a kocsi alatt

 2. Karkus Tamás

  Üdvözlöm.
  Bár a kérdéséből nem derül ki számomra hogy pontosan mire gondolt,elsőként azt ajánlom hogy győzödjön meg a gépjármű valós fogyasztásáról normál használat mellett és amennyiben ténylegesen rendellenességet tapasztal akkor érdemes megvizsgálni hogy milyen szerkezetű kipufogó dob került beépítésre.
  Üdvözlettel.Karkus Tamás.

 3. Gattyán Krisztián

  Üdvözlöm!

  A napokban szeretnék venni egy kipufogó rendszert az autóm alá mivel a gyári el van rohadva, és az egész rendszert cserélni kell a katalizátor után. Gondolkoztam rajta, hogy beújítok egy gázgyorsítós Paragi végdobos rendszert. Az egyik oldalon találtam elég jutányos áron pont olyat amilyet szeretnék. De az önök által készített rendszerek is érdekelnének. Tudna nekem egy árajánlatot mondani, hogy mennyiért készítenek az autóm alá való rendszert? Lehetőleg ovális végre gondoltam, nem hangos szolid mélyen duruzsolós hangra gondoltam mert gyakran járok este haza, de azért legyen egy sportos megjelenése. 2001-es 3 ajtós Suzuki Swiftröl lenne szó.
  Válaszukat előlre is köszönöm: Gattyán Krisztián

 4. Attila

  Üdvözlöm!
  Lenne egy olyan kérdésem hogy,van nekem egy Opel Astra G típusú autóm és szeretnék rá tetetni egy HD Racing Sport kipufogó dobot. Önöknél esetleg ez mennyibe kerülne? Ajánlott esetleg egyáltalán feltenni? nem szeretnék nagy hangot inkább szolid mély hangot jobban eltudnék viselni mint egy “repedt fazék” hangot.Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:Attila

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Árajánlatot és egyéb felvilágosítást csak telefonon vagy személyesen tudnak kérni cégünktől!
Elérhetőségeinket megtalálják weboldalunkon.