Ügyfeleink gyakran keresnek kipufogó szervizünkben diesel motorral szerelt gépjárművekhez rozsdamentes kipufogó díszvéget, úgynevezett krómvéget. A kipufogó díszvég kiválasztásánál elsőként azt szoktuk figyelembe venni, hogy gyárilag lefordított kipufogóvéggel van-e felszerelve a gépjármű, ugyanis ha ezt megváltoztatjuk, akkor előfordulhat, hogy az egyenes díszvéggel összekormolja a karosszéria hátsó részeit, ami nem csak nem túl esztétikus látvány, de hosszú távon akár még a fényezésbe is beleéghet.

Alaphelyzetben valamelyest minden diesel gépjármű kormol, kivétel ha részecskeszűrővel szerelt modellről van szó. Ott a legtöbb esetben gyárilag is egyenes kipufogó kivezető csöveket alkalmaznak.

Egyszerűsítve összefoglaljuk hogy a különböző diesel gépjárművekre milyen típusú kipufogóvég ajánlott:

  1. Részecskeszűrős, már gyárilag is egyenes kivezetésű kipufogócsővel szerelt diesel gépjárművekhez gyakorlatilag bármilyen kipufogó díszvég beépíthető, ami technikailag megoldható.
  2. Részecskeszűrő nélkül szerelt diesel gépjárművekhez – amennyiben a gyári kipufogó lefelé van kivezetve – elsősorban a díszvégből is a lefordított kivitelt ajánljuk, ami esztétikus, de nem olyan sportos, mint az egyenes kivezetésű.Amennyiben mégis inkább a vízszintes kivezetőcsövet választja az ügyfél, a döntésnél érdemes figyelembe venni, hogy mennyire kormol a gépjárműve, illetve a karosszéria hátsó kialakításs is fontos, mert a csapotthátú változatok a kormot még jobban magukra húzzák.Elsőre furcsán hangzik, de még az autó színe is fontos szempont lehet, ugyanis a világosabb színű autók hátrányban vannak, ugyanis pl. egy, az előzésnél kormoló jármű esetén egy gyöngyházmetál vagy fehér kombin már nyomot hagy a korom az egyenes kipufogó díszvéggel.
  3. Az erőteljesen kormoló, sok esetben tuningolt diesel gépjárművekhez kizárólag a lefordított kipufogó díszvéget szoktuk ajánlani. Itt sok esetben már a korommal is le tudják írni a nevüket az aszfaltra a pilóták.

A jellegzetes, lehajlított,  rozsdamentes diesel kipufogó díszvégeknél is többféle méretből lehet választani, sőt, már egyedi, lefordított ovál kipufogó díszvégeket is tudunk ajánlani ügyfeleinknek!

Előző
«
Következő
»

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Árajánlatot és egyéb felvilágosítást csak telefonon vagy személyesen tudnak kérni cégünktől!
Elérhetőségeinket megtalálják weboldalunkon.