A különböző sportkipufogó dobok, csövek, rendszerek diesel motorral szerelt gépjárművekhez is beépíthetők.

diesel autók kipufogó hangzását a beépített motoron felül elsősorban az határozza meg, hogy szívó üzemű vagy turbofeltöltővel szerelt, és hogy van-e beépítve a kipufogó rendszerbe katalizátor illetve részecskeszűrő.

Az alábbiakban megpróbáljuk leegyszerűsítve összefoglalni, hogy a különböző diesel motorral szerelt gépjárműveknél milyen kipufogó hangzás érhető el.

1. A szívó motorral, katalizátor nélkül szerelt  diesel autók rendelkeznek a legkisseb kipufogó fojtással, ezeknél a modelleknél sportkipufogóval szolídan sportos vagy erőteljes, mély hangzás is elérhető, felhasználástól függően.

Referencia videóként egy Peugeot 206 1.9 diesel közepes sportkipufogó hangzását mutatjuk be. Kedves, fiatal ügyfelünk megrendeléskor jelezte, hogy “jobb lábbal köszönnek egymásnak”, úgyhogy ennek próbáltunk eleget tenni.

2. A turbo diesel, katalizátor nélküli vagy szívó motorral szerelt, katalizátoros diesel gépjárműveknek már nagyobb a fojtása, megfelelő sportkipufogóval még ezek is jól hangolhatók. Itt általában a szolíd és közepesen sportos, mély hangzás közül lehet választani.

Referencia videó: Volkswagen Vento 1.9 turbo diesel sportkipufogó hangzás, ahol is a nyitott sportkipufogón keresztül a turbina jellegzetes fütyülő hangját is hallhatjuk.

3. A katalizátorral, és gyakran már részecskeszűrővel is felszerelt turbo diesel motoroknak van a legnagyobb fojtása. Ezeknél a típusoknál sok esetben más kipufogó tuninggal foglalkozó szervizek nem tudnak semmilyen sportos hangzást elérni, még úgy sem, hogy a dobokat kipufogó csővel helyettesítik. Szervizünkben speciális sportkipufogó dobokat alkalmazunk, melyekkel a szolíd, sportos hangzás megoldható.

Itt remek példaként a BMW 120D sportkipufogó hangzást említhetjük.

Előző
«
Következő
»

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Árajánlatot és egyéb felvilágosítást csak telefonon vagy személyesen tudnak kérni cégünktől!
Elérhetőségeinket megtalálják weboldalunkon.