A gyengébb minőségű középső kipufogó dobok közül a legalsó kategóriát nem vettük alapul, mert azok között sajnos gyakran előfordulnak gyártási hibás, akár már újonnan tömítetlenül működő kipufogók, ahol az élettartam 0-1 év.

A benzin üzemű gépjárműveknél a középső kipufogó dobok átlag élettartama körülbelül 1 évvel több, mint a hátsó kipufogó doboké, mivel magasabb hőmérsékleten működnek és kevesebb a páralecsapódás. A gyengébb minőségű, de szakszerűen utángyártott középső kipufogódoboknál átlag 3-4 év, míg a jobb minőségű kipufogó doboknál 5-6 év.

A gázüzemű vagy etanollal működtetett gépjárművek kipufogó dobjainak élettartama általában a benzinüzemhez képest 1 évvel kevesebb, ami a nagyobb mennyiségben jelenlévő savas, lúgos anyagnak, a kondenzvíznek “köszönhető”.

A régebbi típusú diesel motorral szerelt, még nem részecskeszűrős gépjárművek kipufogóinak élettartama a benzines modellekhez képest átlag 1-2 évvel több, mivel nincs a kipufogóban kondenzvíz.

Fontos információ, hogy a kipufogó szervizünkben tapasztalt átlagos gépjármű használatot vettük alapul. Az általános gépjármű felhasználástól eltérő üzemeltetésnél ezek az adatok eltérhetnek, és más élettartammal kell számolni egy hobbiautó, egy versenyautó, egy munkagép vagy taxi üzem esetében.

Előző
«
Következő
»

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Árajánlatot és egyéb felvilágosítást csak telefonon vagy személyesen tudnak kérni cégünktől!
Elérhetőségeinket megtalálják weboldalunkon.